شکست آمریکا در طبس

۵ اردیبهشت ۱۳۵۹ یادآور شکستی سخت برای نیروهای م آمریکایی است . بالگردها و هواپیماهای آمریکایی که وارد حریم ایران شده بودند، با طوفان شن در طبس روبرو می شوند و عملیات آنها با شکست روبرو می شود.

به گزارش روابط عمومی انجمن، بیابان طبس، بهترین راوى معجزه اى است که دل تاریخ را به لرزه در ورد. ماجراى طبس از جمله آشکارترین توطئه هاى شکست امریکااست. دولت امریکا برای چنین مأموریتى م از 5 ماه تمام در صحراهاى آریزونا ( جایى که تقریباً شرایط کویر ایران را داراست) تعلیمات پیچیده و فشرده اى را به کماندوهاى خود داده بود و از پیچیده ترین تکنیک هاى نظامى اعم از تسلیحات نظامى و دفاعى تا صنایع مدرن هواپیمایى استفاده کرده و بودجه نامحدودى را براى این عملیات اختصاص داده بود. سازمان هواشناسى امریکا وضع جوى ایران بخصوص منطقه فرود در صحراى طبس را کاملاً مورد پیش بینى علمى قرار داده بود و به علت این که هواى آن شب مهتابى بود، ورود هر نوع هواى غیرمطلوب و وقوع طوفان بعید به نظر مى رسیده است.امریکا در واقعه طبس از آخرین امکانات نظامى و تکنیک هاى جنگى استفاده کرد،به طورى که براى یک چنین عملیاتى از طرف کنگره امریکا بودجه هنگفتى در نظر گرفته شده بود.بالگردهایى که براى آزادى جاسوسان امریکایى در نظر گرفته شده بودند ، طبق ارزیابى متخصصان امریکایى از بهترین نوع هلى کوپترها و از آخرین مدل آنهابود و مسأله از کار افتادن آنها در جریان عملیات، کاملاً دور از انتظار بوده است.بر اساس ارزیابى کارشناسان ، احتمال پیروزى این طرح از نود درصد به بالا پیش بینى شده بود.کشورهاى مصر ،عربستان سعودى، ترکیه ، عمان و پاکستان در این عملیات امکانات خود را در اختیار امریکا قرار داده بودند.برای فرود اضطرارى بالگردها و هواپیماهاى 130 ـ C، 14 منطقه در تهران و حوالى آن در نظر گرفته شده بود.

عملیات طبس نام عملیاتی است که در ارتش آمریکا عملیات پنجه عقاب نام داشت ، عملیاتی نظامی نیروی دلتا که قرار بود با ورود به خاکهای ایران و استقرار در کویر گروگان های لانه جاسوسی را رها کنند.
در ۵ اردیبهشت ۱۳۵۹؛ هواپیماها و بالگردهای آمریکایی وارد فضای پروازی ایران شدند تا گروگان های خود را آزاد کنند. دو بالگرد با ورود به حریم هوایی ایران دچار نقص فنی می شوند ولی باقی هواپیماها و بالگردها خود را به طبس رسانده و در تاریکی شب در منطقه‌ای دور افتاده بدون متوجه شدن نیروهای نظامی ایرانی فرود می‌آیند. در حین سوختگیری یکی دیگر از بالگردها دچار نقص فنی می شود. پس از تماس با مرکز عملیات، کارتر دستور بازگشت نیروها را می‌دهد؛ ولی هنگام برخاستن هواپیماها و بالگردها طوفان شن آغاز شده و یک هواپیمای سی۱۳۰ و یک بالگرد سی‌اچ-۵۳ به هم خورده و هر دو آتش می‌گیرند. در این حادثه ۸ نفر از نیروهای آمریکایی در آتش سوخته و ۴ بالگرد ناتوان از پرواز روی زمین باقی می مانند، نیروهای م آمریکایی با ۵ هواپیما خود را به ناو هواپیمابر ناو نیمیتز می‌رسانند و بدین‌ترتیب عملیات بطور کامل شکست می‌خورد.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها